tirsdag 24. august 2010

Svalbard med pulk og randoski

I juni var Håvard og jeg på ski tur på Svalbard. 15 dager på skitur, med tunge pulker, randonee utstyr og masse god mat. Kort oppsummert gikk vi 250 kilometer på ski med pulk, topptur nesten hver dag og 7000 høyde meter. Jeg gikk ned 3 kilo og la på et par tusen fregner. Litt usikker på om Håvard hadde noen flere kilo å miste. Han hadde stortsett vært på tur siden påsken og var i tidenes ski form.

Camp ved tre kroner


Utsikt fra Centralen

Kontrasten fra Svalbard turen i fjor er enorm. Da satt vi i dunjakke i -40 og var kjappe med å spise litt. Nå sitter vi i ulltrøya og nyter sola.


Karin på vei ned fra Devikfjellet. Osbornebreen i bakrund


Håvard på vei ned fra Polhøgda


To pulker på toppen av Esmarkbreen


Det er så mye å gjøre på ski på Svalbard. Det er synd vi bare har 15 dager denne gangen. Toppene ligger på rekke og rad rundt oss. Det er så utrolig mange muligheter for nedkjøringer. Sola skinner. Det er helt stille og Ymerbukta ligger speilblank langt der nede.



På vei ned gjennom morenen og ut på fjordisen er rifla aldri langt unna. Vi ser stadig sel som dukker opp fra hullene sine. Og det slår meg at vi tross alt går midt i matfatet til isbjørnen. Flere ganger krysser vi ferske bjørnespor. Vel nede og langt ut på iskanten i Ymerbukta ble vi hentet av båten Polargirl.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar