torsdag 23. mai 2013

Til Alpene med bobilen!!!

Vallee Blanche
I begynnelsen av februar pakket vi bobilen vår med ski og økser, og satte kursen mot Alpe-landene. En hel måned med fri og ski. Tidligere turer har vi kjørt gjenneom Sverige og Danmark, men denne gangen hadde vi booket Kiel ferga. Herlig å våkne opp i Kiel og kjøre Tyskland på en lang dag. Hvorfor har vi ikke gjort det før? Vi var fleksible med reisedag, så vi fikk en ok pris på ferge, lugar og bil. Uansett, så er det en opplevelse å se folk gå bananas på taxfree...
Første stopp ble pit stop i Chamonix og gjennom tunnellen til Aosta dalen i Italia. Så ble det ski i Champoluc. Med heiser og gondoler, så henger Champoluc sammen med Gressoney og Alagna. Fin fint området, men snøen som var meldt kom ikke og det var på tide å flytte på seg. Så da valgte vi å kjøre litt lenger inn i Aosta dalen til La Thuile.
Hoi! La Thuile svarte til forventningene. Masse fin snø, skog til dårlig-vær-dagene, toppturer og null pudder-stress.

Topptur i La Thuile


Alle skal få...god plass!
Etter fine dager i Aosta dalen, satte vi kursen mot St.Anton og Østerriket. Det er 12 år siden jeg var her sist og det var veldig forandret. Større og mere folk. Og nesten umulig å parkere en bobil gratis. Vel..nesten. Vi fant et fint sted rett ved heisen. Og det snødde og det snødde, så snø var det bra med. Til St. Anton kom også Kristin, Henrik og Agnar. Så det ble en koselig uke.

Hjemme igjen etter nok en dag på ski :)

Karin i fri flyt

Henrik i fri flyt

Så var det tilbake til utgangspunktet; Chamonix. En uke igjen. Og jeg ønsket meg Cosmiques arete i bursdagsgave. Fantastisk rute i fantastiske omgivelser. Også fikk vi sol fra skyfri himmel og vindstille.
Først ble det litt aklimatisering i høyden og sklitur rundt Vallee Blanche og surring rundt oppe i høyden på Aiguille du midi.

Valle Blanche
Motorveien ned fra Aiguille du midi. Mye rart!!

Aiguille du midi. Cosmiques arete følger ryggen fra venstere til høyere.
Karin på vei

Lars på første rapell

Karin klar for første rapell

Vakkert!

Andre rapell


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar